PTT'den Ödeme Almak Mümkün! Hemen Kimlikle Gidin Ve 1900 TL Kış Yardımı Ödemesini Alın…

PTT'den Ödeme Almak Mümkün! Hemen Kimlikle Gidin Ve 1900 TL Kış Yardımı Ödemesini Alın…
PTT'den T.C kimlik numarası son rakamına göre kış yardımı ödemesi verileceği açıklandı. T.C kimlik numarası ile hemen giden bu ödemeden yararlanıyor. İşte detaylar…

PTT'den vatandaşa büyük destek olarak duyuruldu. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için Aile Bakanlığı yeni bir duyuru gerçekleştirdi. 1900 TL'lik destek ödemesi kış aylarına özel olarak verilecek. Aile destek paketi için süre uzatılmıştı. Zamlı olarak ödenmeye başlayan tüm ödemelere Cumhurbaşkanı talimatıyla e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. T.C kimlik numarası ile PTT'den gidenler ödemesini alabiliyor. 12 ay süreyle devam edecek olan bu yardım ödemesi için yapmanız gereken yalnızca gelir kriterini karşılıyor olmak. Dar gelirli ailelere PTT'den bu ödeme verilecek.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal yardım ve destek ödemeleri verilmeye devam ediyor. Aile destek paketi olarak geçtiğimiz yıl ödemeler yapılmaya başlamıştı. Aslında bir yıl olarak planlanan aile yardımı ödemeleri Erdoğan'a talimatın üzerine temmuz ayında bir defa daha uzatıldı. Yani 12 ay daha aile yardımı ödemesinden yararlanabilmek mümkün. Aile yardımı almak isteyenler PTT üzerinden başvuru yapabiliyor. Aile destek ödemesi koşulları ve merak edilenleri sizler için hazırladık.

Aile Destek Paketi Başvuru Koşulları Açıklandı

Aile destek paketinden yararlanmak isteyenler için başvuru koşulları açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşından büyük herkes bu ödemelerden alabiliyor. Gelir kriterine göre verilen ödemeler hane içinde yaşayan kişi başına göre hesaplanıyor. Aile destek paketi hane içindeki kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise veriliyor. Bu durumda aile destek paketi kapsamında verilen ödemelere de zam yapıldı. PTT'den verilen ödemeler her ayın 15 ile 31'i arasında düzenli olarak ödeniyor. 850 TL ile 1250 TL arasında değişen ödemelere 350 TL ile 650 TL arasında çocuk destek bileşeninde ekleniyor. Bu şekilde hak sahiplerine her ay ödemeler düzenli şekilde yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.