Dilan Polat ve Engin Polat'tan Kötü Haber! İstanbul'da Gözaltına Alındılar

Dilan Polat ve Engin Polat'tan Kötü Haber! İstanbul'da Gözaltına Alındılar
Sosyal medya paylaşımları ile gündeme bomba gibi düşen Dilan Polat'ı kötü günler bekliyor. Eşi Engin Polat'la birlikte haklarında çıkarılan kara para aklıma soruşturması kapsamında gözaltına alındılar. İşte detaylar…

İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan çift mali suçlar araştırma kurulu ön inceleme raporunda tasfiye halindeki şirketlerden aile bireylerine sahte fatura kesildiği ve paranın aile şirketlerinden ayrı bireylerine aktarıldığı suçuyla gözaltına alındı. Bu rapora göre Polat çifti firma üzerinde toplanan paralar ile gayrimenkul ve pek çok sayıda da araç satın aldığı çıktı. Geçtiğimiz hafta varlıklarına el konulduğu bilgisi paylaşılmıştı. Kötü günler geçmedi ve gözaltına alındılar.

İstanbul'da haklarında soruşturma açılan çiftten kötü haber geldi. Şirketlerinde arama kararı verildi ve Dilan Polat ile Engin Polat çifti gözaltına alındı.

Paylaşılan bilgilere göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturma ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ikametlerinde gözaltına alınan çift beraberinde işlemler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesine getirildi. Polat çifti ile Sıla Doğu, Kürşat Polat, Ahmet Gün gibi isimler de gözaltına alındı ve Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildiler.

Haklarında Para Aklama Suçlaması Bulunuyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Engin Polat ile Dilan Polat hakkında suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi vergi Usul kanunu ve futbol ile diğer spor müsabakalarına bahis ve şans oyunları düzenlemesi kanunlarına muhalefet suçlarında soruşturma açıldı. Şirketlerinde arama yapıldı ve bu aramalarda dijital materyaller ile defterlere de el konuldu. Göz altına alınan çift ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Gözaltı Operasyonu Devam Ediyor

MASAK tarafından düzenlenen ön inceleme raporunda tasfiye halinde bulunan 3 şirketten aile bireylerine ait olan şirketlere sözde ticaret karşılığı fatura kesilmesi yöntemi ile 200 milyon lira para girişi olduğu ve bu paranın da yine aile bireylerine ait şirketler arasında transferinin gerçekleştirildiği açıklandı. Son aşamada paraların toplandığı Milda Gayrimenkul ile çok sayıda araç satın alındığı tespit edilmiş oldu. Bununla ilgili olarak Ankara, Ordu, Yalova, Manisa ve Kırklareli illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. İstanbul merkezde toplam 43 adrese yapılan operasyonda 14 şüpheli göz altına alındı. Arama ve yakalama çalışmalarının devam ettirildiği bilgisi paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.