Devletten Müjde Duyuruldu! 750 Bin TL Kredi Verilecek! 0 Faizli 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Detayları Açıklandı…

Devletten Müjde Duyuruldu! 750 Bin TL Kredi Verilecek! 0 Faizli 2 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Detayları Açıklandı…
Devletten tam 750 bin TL faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı. KOSGEB tarafından deprem sonrası zarar gören esnaflara faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kampanya hazırlandı.

Kredi başvuru koşulları ile ilgili detaylar netlik kazandı. Çok yakında ödeme verilmeye başlanacak.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremi sonrasında bölgede büyük bir ekonomik problem ortaya çıktı. KOSGEB faizsiz kredi desteği sağlayarak esnafa büyük bir fayda sağlıyor. KOSGEB faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğini oluşturuyor. Erdoğan kabine toplantısı sonrası KOBİ'lere özel hazırlanmış bu destek paketinin detaylarını açıkladı.

Dünya Bankası İle İşbirliği Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde yer alan KOBİ'lere yönelik olarak KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketi sunduklarını açıkladı. Dünya Bankası ile işbirliği oluşturularak işletme başında 200 bin lira ile 750 bin TL kredi desteği verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destek miktarının hasara göre belirlendiğini açıkladı ve 200 bin TL ile 750.000 TL'ye kadar destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Dünya bankasından alınan 450 milyon dolar finansman desteği 36 ay süreyle 0 faizli şekilde sağlanacak kredi ile vatandaşa ulaştırılacak. 3 yılın sonunda ise 3 eşit taksit şeklinde ödeme yapılacak.

Kimler Destek Ödemesinden Yararlanabilir?

Destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesini alacak. Bu şekilde Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Antep'in Nur Dağı ve İslahiye ilçelerinde en az %30 gelir kaybına uğramış olan hasarsız işletmelere de bu ödeme verilecek.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

KOSGEB tarafından verilecek finansman ile ilgili başvuru detayları araştırılıyor. İşletmeler KOSGEB'in resmi internet sitesinden veya direkt KOSGEB ofislerinden başvuru işlemlerini yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.