Dar Gelirli ve Çocuklu Aileler İçin Az Önce Yeni Bir Duyuru Yapıldı: Başvurana Binlerce TL Ödeme…

Dar Gelirli ve Çocuklu Aileler İçin Az Önce Yeni Bir Duyuru Yapıldı: Başvurana Binlerce TL Ödeme…
Çocuğu olan aileleri sevindirecek haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni duyurusu ile çocuk sahipleri ödeme alacak. İşte ödemenin detayları…

Maddi durumu düşük ailelerin çocukları için yeni bir destek programı başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “çocuk destek bileşeni projesi” ile yoksul aileleri ulaşmayı ve bu ailelere maddi destek sağlamayı amaçlıyor. Bunu gerçekleştirirken de destekten faydalanmak için destek alacak. Ailelerin belirli kriterlerin olması gerekiyor.

Çocuk Destek Bileşeni Projesinin Kriterleri Açıklandı

Yardım edilecek ailenin muhtaçlık sınırının altında bir gelire sahip olması ve sosyal yardımlaşma ve vakıfların desteğini alıyor olması gerekiyor. Desteğin miktarı ise çocuk sayısına göre belirleniyor. Bir çocuğa aylık 350 TL,2 çocuklu ailelere 450 TL, 3 çocuklu ailelere 550 TL, 4 çocuklu ailelere ise 650 TL ödeneceği haberde belirtildi.

Bakanlıktan ödemeler her ay PTT vasıtasıyla yoksul ailelerin hesaplarına aktarılacak. Ayrıca bu proje dahilinde 1 ve 4 çocuğu olanlar temel ihtiyaç maddesi olan gıda, yiyecek, yakacak gibi ihtiyaçların karşılanması için de ayrıca para desteği sağlanacak. Eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçları da bu nakit desteği ile ailelere verilecektir. Bu şekilde yoksul ailelerin yaşam koşullarının biraz daha yükselmesi ve rahat bir nefes alması sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.