Cumhurbaşkanından Son Dakika Açıklama! Memur, Emekli Zammı, Asgari Ücret Zam Oranları Netlik Kazandı!

Cumhurbaşkanından Son Dakika Açıklama! Memur, Emekli Zammı, Asgari Ücret Zam Oranları Netlik Kazandı!
Enflasyona göre yeni zam oranları açıklandı! Asgari ücret zammı, memur maaş zammı ve emekli maaş zammı gibi konularda son dakika gelişmesi yaşandı.

Yapılan son dakika haberine göre asgari ücret, zammı memur maaş zammı, emekli maaş zammı yeni enflasyon oranlarına göre hesaplandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu ekim ayı piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre emekli maaşına yapılacak en az zam %40 olacak. Bu zam haberi 16 milyon emeklinin yüzünü güldürecek. Yeni maaş tahminleri uzmanlar tarafından açıklandı. Enflasyon farkı ve refah payı artışı, seyyanen zam, emekli vatandaşların yüzünü güldürecek emekli maaşına dair yaşanan son gelişmeler…

En Düşük Memur Maaşı 33 Bin TL'yi Geçecek!

Bildiğiniz üzere en düşük memur maaşı Cumhurbaşkanının vermiş olduğu kararla 22.000 TL'ye yükselmişti. Ocak 2024'te yapılacak zamla birlikte beraber en düşük memur maaşı tekrardan belli olacak. Ocak ayında %52 zam yapılması bekleniyor ve en düşük memur maaşının 33.500 TL yükseleceği düşünülüyor. Memur maaşlarına Ocak ayında %40,27 Toplu sözleşme zammı da öngörülmektedir.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Uzmanlar emekli maaşlarını da bu yıl sonunda en az %50 oranında zam yapılacağını tahmin ediliyor. Yapılan zam doğrultusunda en düşük emekli maaşının 12.000 TL'yi aşacağı düşünülüyor. Tüm emekli vatandaşların maaşlarının %50 oranında artması durumunda 10.000 TL üstü maaş alan emekliler 15-20.000 TL arasında maaş almaya başlayacak.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2024 Ocak asgari ücret zammı hesaplaması da açıklandı. Eğer %50 oranında bir zam uygulanırsa yeni asgari ücret 16 bin TL'nin üzerinde olacak. Asgari ücret zammının resmi olarak açıklanacağı tarihte Aralık olarak düşünülüyor. Hem emekli maaşları hem de asgari ücret yılbaşından itibaren zamlı olarak ödenmeye başlayacak. Milyonlarca vatandaşın maaşı Ocak 2024'den itibaren güncellenecek. Ocak 15'ten itibaren de zamlı maaşı vatandaşların hesabını geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.