Bakanlıktan Başvurana 4.471 TL Yardım Ödemesi Yapılacak! Aile Bakanlığı Duyurdu…

Bakanlıktan Başvurana 4.471 TL Yardım Ödemesi Yapılacak! Aile Bakanlığı Duyurdu…
Bakanlıktan ailelere destek amacıyla ödemeler yatırılıyor. Kasım ayı öncesinde devam eden ödemelerin detayları ortaya çıktı. İşte tüm merak edilenler…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan farklı kalemlerde sosyal yardım ödemeleri düzenli olarak yapılıyor. Bu çerçevede aile ve destek paketi, evde bakım maaşı ödemeleri, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ekim ayı ortalarına doğru ülke genelinde hak sahiplerine veriliyor. Söz konusu bu ödemelerin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde ödemelerde yapılıyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş geçtiğimiz süreçte istihdam amaçlı olarak verilen ödemelere dair bilgilendirme yaptı.

Aile Bakanlığı’ndan Destek Ödemesine İlişkin Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan istihdam desteği kapsamında yardım açıklaması geldi. Geçtiğimiz yıl 2157 TL olarak verilen ödemeler bu yıl itibariyle 4.471 TL'ye kadar çıktı. İşe başlama yardımının ayrıntıları Bakanı Göktaş duyurdu.

Bakan Göktaş'tan Açıklama Geldi

İşe başlama yardımı adı altında bakanlıktan ödeme yapılacağı duyuruldu. Aylık net olarak asgari ücretin en az %10'una kadar iş yönlendirme yardımı ödemesi verileceği açıklandı. Bakan Göktaş bu açıklamasında şu sözleri kullandı. “Aylık net asgari ücretin en az %10'u kadar ödeme yapılacak. 2022 yılında bu kapsamda toplam 140.131 kişi İŞKUR'dan destek aldı. Sosyal yardımlardan faydalanmak için İŞKUR başvuru kabul aşamasında giderleri için ayda bir yıl içerisinde ise 3 defa yönlendirme yardımı verilmektedir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.