Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemelerine %50 Zam Uyguladı! Evde Bakım Maaşı, 65 Yaş Aylığı, Aile Destek Paketi...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ödemelerine %50 Zam Uyguladı! Evde Bakım Maaşı, 65 Yaş Aylığı, Aile Destek Paketi...
Sosyal yardım ödemeleri önümüzdeki yıl için artacak ve bu ödemeleri miktarlarına ilişkin pek çok merak eden vatandaşımız bulunuyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ödemeleri ne kadar oldu?

Bakanlıktan açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Kasım ayında duyurması beklenen ödemeleri şimdiden araştırılmaya başlandı. Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak zamlar memur maaşı katsayısı baz alınarak hesaplanacak. Bu sebeple de emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde asgari ücretin belirlenmesi noktasında da bu ödemeler büyük bir öneme sahip.

Sosyal Yardım Ödemeleri Zamlandı

Aile Bakanlığı tarafından verilen ödemeler zamlanıyor. Asgari ücret zammı Aralık ayında belli olacak. Memur ve emekli maaşları ise Ocak ayında açıklanacak. Sosyal yardım ödemeleri de ocak ayında zammın açıklanması ile birlikte belirlenecek. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar Türkiye istatistik Kurumu’nun aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra ortaya çıkacak. Çalışma Bakanı Işıkhan’dan memur maaşlarına %50'ye yakın zam geleceği açıklanmıştı. Sosyal yardımlar da %50 oranında artarsa vatandaşın yüzü gülecek.

Aile Bakanlığı’ndan Kasım 2023 Destek Ödemeleri Yatırıldı Mı?

Kasım ayında Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin yapılacağı açıklandı. Tarihleri belli oldu ancak hangi ödemeleri ne zaman yatırılacağı araştırılıyor. Aile destek paketi ödemesi ekonomik destek ödemeleri, sosyal destekler ve evde bakım maaşı ödemeleri, elektrik tüketim desteği gibi ödemeler yapılacak. Bu ödemeler vatandaşın ekonomisine katkı sağlamak amacıyla verilecek sosyal yardım ödemeleri geçim sağlamakta zorlanan vatandaşa destek sunuyor. Vatandaşlar bu ödemeleri ne zaman yapılacağını ve ne kadar miktarda yapılacağını araştırıyor. Konu ile ilgili net bilgiler geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.