2019 YILI ŞEHİTLER TAKVİMİ YAYINLANDI

2019 YILI ŞEHİTLER TAKVİMİ YAYINLANDI


                Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından hazırlanan "2019 Şehitler Takvimi" yayınlandı.

                2019 Şehitler Takvimi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gazilerimizin katılımıyla Başkanlık makamında düzenlenen programla tanıtıldı. 

                15 TEMMUZ, KORE VE KIBRIS ŞEHİTLERİ DE UNUTULMADI

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban dönemiyle başlayan ve bu yıl dokuzuncusunu yayınlanan şehitler takviminin, Türkiye’de emsali olmadığını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, "Takvimimizi, geçen yıl olduğu gibi kimin hangi günde şehit olduğunu bilgilendirici arşiv niteliğinde hazırladık. Takvimimizin arka sırtlığında da Afyonkarahisar merkez başta olmak üzere her ilçenin özellikle son dönemlerdeki şehitlerinin resimleri ve bilgilerinin olduğu bir düzenleme yaptık. Bu sene ilk defa Kore ve Kıbrıs şehitlerimizi de takvimimizin içeriğine aldık. Bu anlamda Sayın Belediye Başkanımıza derneğimize, şehit ailelerine ve gazilerimize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

                "BU TAKVİMİ HAZIRLAMAK CİDDİ EMEK GEREKTİRİYOR"

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Şehitler Takvimi'nin bu yıl dokuzuncusunu yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Takvimde, sadece Afyonkarahisar merkez şehitleri değil, 18 ilçesindeki tüm şehitlerin yer aldığını belirten Başkan Çoban, "İsmail kardeşimizin de belirttiği gibi şehitlerimiz hangi günde şehit olmuşlarsa o tarihte kendilerine ait bilgi ve bir fotoğraf yer alıyor. Ayrıca 15 Temmuz şehitlerimiz de takvimin Temmuz ayı bölümünde yad ediliyor. Takvim, her ne kadar derneğimizin fikri olsa da basit bir takvim değil. Derneğimiz bunun dizaynı için belki aylarca uğraşıyor desem mübalağa etmiş olmayız. Şehitlerimizin arşivlerini bulmak, tek tek  tarihlerini tespit etmek, fotoğraflarını temin etmek sonra bunu bir takvime ayarlamak ciddi bir zaman işi" diye konuştu.

                "VATANDAŞLARIMIZ TAKVİME YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR"

                Takvimin, sivil toplum kuruluşlarından, odalardan ve vatandaşlarımızdan çok yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, "Belki dizayn olarak daha güzel takvimlere ulaşabilmesi mümkün olduğu halde, vatandaşımızın şehitlerimizin yer aldığı bu takvime rağbet göstermesi de şehitlerimize bakış açısını gösteriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Allah, gelecek yıl yine Belediyemize bu takvimi basmayı nasip etsin; ancak ilave bir şehit resmi koymayı da nasip etmesin. Emeği geçen Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü ve bu takvimi hazırlayan Afyonkarahisar Şehit Aileleri Derneğimiz ve yönetimini canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.