1101 kadrolu öğretmene ihtiyaç var

1101 kadrolu öğretmene ihtiyaç var
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyonkarahisar’da 1101 kadrolu öğretmene ihtiyaç olduğunu belirtti.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Afyonkarahisar’daki kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sayısının değişmediğini belirtti. Şenol, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Eğitim-Sen olarak ücretli öğretmenlik araştırması gerçekleştirdik. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği verilere göre ilginçtir ki 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılları arasında merkez il ve ilçelerinde görevlendirilen ücretli öğretmen ve norm kadro sayısı değişmemiştir. Görevlendirilen Eğitim Fakültesi Mezunu Sayısı 383,Lisans Mezunu Sayısı -Eğitim Fakültesi Hariç-, 272,Ön lisans Mezunu Sayısı 111 toplamda ücretli görevlendirilen öğretmen sayısı 766 olurken norm kadro ihtiyacı ise 1101’dir” dedi.

KADRO AÇIĞI SÖZLEŞMEYLE GİDERİLİYOR

Öğretmen açığının sözleşmeli öğretmenler aracılığıyla kapatılmaya çalışıldığına dikkat çeken Şenol, “Araştırmamızı değerlendirecek olursak; ne yazık ki ülkemizde öğretmen açığının ücretli öğretmenler eliyle kapatılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu insanlar girdiği ders başına ücret almakta ve güvencesiz çalıştırılmaktadır. Bu insanların aylık primi tam ödenmemektedir. Oysa ücretli öğretmenler kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapmaktadır. Buna rağmen köle mantığı ile çalıştırılmaktadır. Ücretli öğretmenlik, devletin ucuz insan gücü çalıştırmasının bir diğer adıdır” ifadelerini kullandı.

NEDEN HESAPTA PARA YOK?

Şenol’un gündemindeki diğer konu ise Direksiyon Uygulama Sınav Sorumluları Hizmetiçi Eğitim Semineri için alınan para oldu. Şenol, “Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner, alınan 150 TL’yi iptal ettirmelidir. Diğer illerde böyle bir para toplanmamıştır. Toplayan iller de geriye iade etmişlerdir. Diğer İller eğitim giderlerini MTSK sınav hesabından karşılarken Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü neden eğitim giderlerini MTSK sınav hesabından karşılamamaktadır. MTSK sınav hesabında neden para yoktur” dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.